Ce trebuie sa stim despre cafea?

PRODUSUL Gano Cafe este prima“ CAFEA SANATOASA ” din lume!

Gano Cafe este o bautura sanatoasa si hranitoare obtinuta din extract de Ganoderma.
Este o cafea de o calitate superioara, fara adaos din lactate. Cu indulcitor din trestie de zahar (sucroza) . Si „lapte vegetal” din seminte de palmier. Gano Cafe este prima bautura din lume care contine un amestec de cafea si Ganoderma, produs oferit in mod exclusiv de Gano Excel.
Gano Café este o bãuturã delicioasã si sãnãtoasã care, reduce oboseala, detoxifiind si revitalizand organismul, oferindu-va mai multã energie si vigoare. Doar gustând-o, vã veti da seama cât de bunã este.

Produsele pe bazã de cafea ale acestei companii au un continut redus de cofeinã de circa 4 – 8 mg per ceascã si oferã aceeasi dinamizare energeticã fãrã riscuri la adresa sãnãtãtii, detoxifica si revitalizeaza.

Despre Cafeaua Gano Excel:

Intr-o ceascã obisnuitã de cafea existã între 60 – 350 mg de cofeinã iar în cea decofeinizatã cca. 30 – 40 mg. Pe piata de capital, cafeaua reprezintã o industrie de 90 de miliarde de dolari SUA, fiind semnificativ faptul cã doar în America de Nord mai mult de 85% din populatia adultã consumã 3-5 cãni de cafea pe zi. Un foarte mare numãr de oameni este expus riscurilor în materie de sãnãtate corelate consumului de cafea. În Australia, de exemplu, doar cât privesti în jur si vezi o sumedenie de magazine de cafea. Aceastã industrie este uriasã iar acum aveti Marea insã nu doar de a începe sã beti o cafea sãnãtoasã ci si sã vã îmbunãtãtiti semnificativ situatia financiarã.
Cititi cele zece motive principale pentru care ar trebui sã reflectati asupra trecerii pe “ o cafea sãnãtoasã”.

De ce medici recomanda consumul moderat de cafea?

Enumeram mai jos cateva dintre principalele probleme de sãnãtate corelate consumului de cafea clasica si instant din comert:

Probleme cardiovasculare:
Cofeina determinã cresterea pulsului cardiac, a tensiunii sângelui în vase si poate contribui la aparitia unor boli cardiace. Atât cafeaua obisnuitã cât si cea decofeinizatã determinã cresterea colesterolului si homocisteinei, o substantã bio-chimicã pe care stiinta o asociazã riscului atacului de cord. Cofeina este totodatã rãspunzãtoare de spasmele coronare, cauza a circa 20% din atacurile de cord fatale care ucid persoane care în rest erau perfect sãnãtoase.
Stress-ul:
Cofeina stimuleazã excretia hormonilor de stress care determinã aparitia unor înalte nivele de anxietate, iritabilitate, tensiuni si dureri musculare, indigestie, insomnie si deteriorarea imunitãtii. Nivelele crescute de stress cauzate de cofeinã afecteazã reactia la conditiile curente de tensiune la care toti oamenii sunt supusi in viatã.
Tulburãri emotionale:
Anxietatea si iritabilitatea sunt tulburãri simptomatice asociate consumului de cofeinã dar la fel de grave sunt si depresiile si tulburãrile de atentie. Depresia poate sa apara ca urmare a încetãrii efectului stimulant al cofeinei, efect ce se pierde în timp. Ea mai poate aparea pe parcursul perioadei de recuperare, dupã ce s-a Cofeina determinã scãderea fluxului de sânge cãtre creier cu pânã la 30%, conducând la efecte negative asupra memoriei si performantelor intelectuale.
Variatii ale nivelului de zahãr din sânge:
Cei care suferã de diabet si hipoglicemie trebuie sa evite cofeina deoarece aceasta stimuleazã temporar cresterea nivelului de zahãr din sânge, ceea ce determinã o productie excesivã de insulinã urmatã de o scãdere dramaticã, în decurs de doar câteva ore, a nivelului de zahãr. Dacã doriti sã pierdeti din greutatea corporalã acest fenomen va determina exact aparitia unui efect opus deoarece mesajul insulinei cãtre corp este de a depozita surplusul de zahãr ca grãsimi.
Probleme Gastrointestinale:
Multe persoane simt arsuri la stomac dupa ce beau cafea deoarece aceasta creste secretia de acid clorhidric, ceea ce sporeste riscul de ulcer. Cafeaua, inclusiv cea decofeinizatã, scade presiunea valvei dintre stomac si esofag, astfel încât continutul puternic acid al stomacului trece în sus cãtre esofag determinând arsuri si maladia refluxului gastro-esofagial. Dat fiind consumul mare de cafea din America de Nord, nu este deloc surprinzãtoare vânzarea în mari cantitãti a medicamentelor cunoscute ca antiacide.
Deficiente de nutritie:
Cofeina inhibã absorbtia unor substante nutritive si produce eliminarea prin urinã a calciului, potasiului, magneziului, fierului si altor minerale, toate esentiale unei bune stãri de sãnãtate.
Probleme de sãnatate specific masculine:
Cafeaua este iritantã pentru tractul urinar si pentru vezica urinarã. Ea este un diuretic ce agraveazã problemele legate de urinarea frecventã. Eliminarea cafelei si a cofeinei conduce la eliminarea simptomelor asociate urinãrii frecvente ca urmare a umflãrii glandei prostatei.
Dr. Milton Krisiloff, M.D. a descoperit cã, în majoritatea cazurilor, bãrbatii pot reduce semnificativ riscul problemelor urinare si de prostatã prin modificarea dietei , incluzând eliminarea cafelei si a cofeinei.
Probleme de sãnatate specific feminine:
Chisturile fibromatoase de sân, PMS, osteoporoza, problemele de infertilitate, pierderile de sarcinã, nasterile de copii sub-ponderali si problemele de menopauzã precum bufeurile de cãldurã sunt toate exacerbate de consumul de cofeinã. Femeile care iau anticonceptionale sunt în mod special expuse riscului datoritã capacitãtii lor reduse de detoxifiere fatã de cofeinã.
Scãderea puternicã a adrenalinei – Consumul de cofeinã duce, în cele din urmã, la scãderea puternicã a adrenalinei, ceea ce determinã expunerea persoanei la o mare diversitate de probleme de sãnãtate corelate afectiunilor inflamatorii, auto-imunitare si care aduc senzatia de fatigabilitate.
Imbãtrânirea precoce:
Multe persoane descoperã, în jurul vârstei de 40 de ani, cã nu mai tolereazã acelasi nivel de cofeinã ca atunci când aveau 20 sau 30 de ani. Producerea melatoninei DHEA si a altor hormoni vitali începe sã scadã iar cofeina accelereazã acest declin. In plus, ea deshidrateazã organismul si contribuie le îmbãtrânirea precoce a pielii si rinichilor. S-a dovedit cã procesul de reparare al ADN-ului este inhibat de cofeinã, iar capacitatea de detoxifiere a ficatului este încetinitã de aceasta.
Istovirea glandelor suprarenale:
Cofeina este un un stimulent al sistemului nervos central. Ea determinã glandele suprarenale sã secrete adrenalina – hormonul de care organismul are nevoie în momente extreme pentru cresterea pulsului cardiac, cresterea ritmului respirator si tensiunii sanguine, în cazul unor reactii specifice de spaimã sau luptã. Dacã stimulentele sunt folosite în exces, glandele suprarenale obosesc. Dacã observati cã reactia la cofeinã vi s-a diminuat sau pretindeti cã puteti bea trei cafele expresso dupã care puteti sã vã culcati linistit, ghiciti ce s-a întâmplat de fapt? Glandele suprarenale nu mai rãspund, ceea ce înseamnã cã aveti o mai slabã rezistentã la stress, fiind astfel mai vulnerabili la agenti patogeni si la poluantii din mediu.
Variatii grave ale nivelului de zahãr din sânge:
Cofeina forteazã ficatul sã elibereze glicogen în sânge. Pancreasul reactioneazã la cresterea bruscã a nivelului de zahãr din sânge secretând insulina, hormon care face ca excesul de carbohidrati sã fie depozitat ca grãsime. In decursul a 1-2 ore, consecinta este o scãdere dramaticã a nivelului de zahãr din sânge, care conduce la o stare de hipoglicemie (nivel scãzut al zahãrului din sânge). Acest proces se încheie de regulã cu nevoia unei noi cesti de cafea care, dacã este bãutã, determinã reluarea întregului ciclu.
Tulburãri de aciditate:
Cei peste 208 acizi continuti de cafea pot conduce la indigestie si la o mare diversitate de probleme începând cu hiper-aciditatea asociatã inflamatilor artritice, reumatice si tegumentare. Multe persoane acuzã senzatia de arsurã în stomac dupã ce beau cafea deoarece aceasta creste secretia de acid în stomac. Starea de sãnãtate presupune un echilibru de ph alcalin în organism.
Pierderea mineralelor esentiale:
Cofeina inhibã absorbtia unor substante nutritive si cauzeazã eliminarea prin urinã a calciului, magneziului, potasiului, fierului si altor minerale, toate fiind elemente esentiale necesare sãnãtãtii. Femeile trebuie sã se preocupe de osteoporozã la momentul aparitiei semnelor menopauzei –prevederea e mama intelepciunii. Studiile aratã cã femeile care beau cafea prezintã o mai mare incidentã a osteoporozei decât cele care nu beau. Nici bãrbatii nu sunt imuni la osteoporozã.

Acestea sunt o serie de simptome de care doctorii tin cont cand îsi sfãtuiesc pacientii sã eliminea cafeaua si orice produs cu cofeinã din dieta lor.

Indigestie acidã
Anxietate, iritabilitate si nervozitate
Candida sau probleme fungice
Colitã, diverticulitis, diaree si alte simptome de iritare a intestinelor
Sindromul oboselii cornice si alte tulburãri auto-imune
Diabet sau hipoglicemie
Ametealã, sindromul Meniere sau tinnitus (tiuituri în urechi)
Gutã (nivel crescut de acid uric)
Boli cardiace sau palpitatii
Tensiune sanguinã crescutã
Colesterol ridicat
Insomnie, somn intrerupt sau de slabã calitate
Boli ale ficatului probleme biliare, precum pietrele biliare
Probleme renale si ale vezicii urinare, incluzând pietrele la rinichi
Migrenele sau durerile de cap pe fond vascular, Osteoporoza
Iritãri ale pielii, eruptii cutanate, uscarea pielii
Ulcer, arsuri la stomac, probleme de stomac precum hernia hiatala
Inflamatii ale tractului urinar.

Lasă un comentariu